BTT 2.Dönem 2.Yazılı Cevap Anahtarı 2012-2013

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ DERSİ 2. DÖNEM 2. YAZILI SINAVI
1. (… Y …) BIOS’ta yapılan ayar değişiklikleri, ROM’a kaydedilir.

2. (… D …) İşletim sistemi, kullanıcı ile bilgisayar arasında köprü görevi yürüten ve donanıma en yakın yazılım türüdür.

3. (… D …) İki veya daha fazla işletim sisteminin aynı bilgisayara kurulabilmesi için sabit disklerin bölümlendirilmesi gereklidir.

4. (… Y …) Biçimlendirme; harddiskin kare kare dilimlenerek bilgisayara işletim sistemi yüklenmesine verilen isimdir.

5. (… D …) Yonga setinin görevi veri akışını denetlemektir.

6. (… D …) USB portlar, seri ve paralel portlara göre daha hızlı çalışmaktadır.

7. (… Y …) Bilgisayardaki donanımların sürücülerini “Donanım Masası”ndan güncelleyebiliriz.

8. Kayıt defteri nedir? Kayıt defteri düzenleyicisini açan exe uzantılı dosyanın adını yazınız.

CEVAP: İşletim sisteminde bulunan; sistem donanımı, yüklü programlar, ayarlar ve bilgisayardaki tüm kullanıcı hesaplarının profilleri ile ilgili önemli bilgileri içeren bir veri tabanıdır. regedit.exe dosya adıdır.

9. Kullanıcı hesapları için yönetici hesap türünün standart hesap türünden farkları nelerdir, yazınız.

CEVAP: Standart Kullanıcı kısıtlı haklara sahiptir. Yönetici ise tam yetkiyle, bilgisayarın diğer kullanıcılarını etkileyebilen değişiklikler yapabilen kişidir. Yöneticiler, bilgisayarda güvenlik ayarlarını değiştirebilir, yazılım ve donanım yükleyebilir, tüm dosyalara erişebilir ve diğer kullanıcıların hesaplarında değişiklik yapabilir.

10. Görünüm ve Kişiselleştirme penceresinden erişebileceğimiz ayar seçeneklerinden 5 tanesini yazınız.

CEVAP:

*Kişiselleştirme,            *Görev Çubuğu ve Başlat Menüsü,                 *Görüntü,                             *Erişim Kolaylığı Merkezi,

*Masaüstü Araçları,     *Klasör Seçenekleri,                                          *Yazı Tipleri

11. Güvenlik yazılımlarının temel virüs tespit yöntemlerini yazınız.

CEVAP:

*Kendi veri tabanlarındaki virüslerin imzalarını (virüsün çalışmasını sağlayan bilgisayar program parçası) bilgisayarınızda arar.

*Programları virüs olabilecek zararlı kodlara karşı analiz eder.

12. Ağ nedir? Ağlarda iletişim tiplerini yazınız.

CEVAP: En az iki cihazın birbirine bağlanarak haberleştiği ve veri paylaştığı yapıdır.

Kullanılan iletişim tipleri; seri ve paralel iletişimdir.

13. Ağ topolojisi isimlerini Türkçe ve İngilizce olarak yazınız? Koaksiyel kablo hangi topolojide kullanılır?

CEVAP:            * Yol (Bus) èKoaksiyel kullanılır

* Yıldız (Star)

* Ağaç (Tree)

* Halka (Ring)

14. Aşağıda verilen kullanım şekline göre ağ isimlendirmelerinin Türkçe ve İngilizce açılımlarını yazarak VPN kavramının anlamını da yazınız. CEVAP:

* LAN : Local Area Network – Yerel Alan Ağı

* WAN : Wide Area Network – Geniş Alan Ağı

* VPN : Virtual Private Network – Özel Sanal Ağ : Kurumların, Internet gibi halka açık ağlar üzerinde sanal olarak ağ oluşturarak kurum kullanıcılarının güvenli bir şekilde veri paylaşımında bulunduğu bir teknolojidir.

15. MAC adresi nedir ve kaç bittir?

CEVAP: MAC (Media Access Control) adresi 48 bit olup ağ arabirim kartının benzersiz kimlik numarasıdır.

16. Switch ile Hub arasındaki fark nedir?

CEVAP: Switch’in hub’lardan farkı; gelen veriyi sadece istenilen aygıta gönderir, hub ise gelen veriyi tüm aygıtlara gönderir ama sadece ilgili aygıt veriyi alır.

BTT 2.Dönem 2.Yazılı Soruları 2012-2013

1.725 defa okundu.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Powered by WordPress | Designed by: credit repair | Thanks to st louis web design, essay writing and fire glass
c# örnekleri , csharp örnekleri , c# örnek , C# Örnekleri , örnekleri c# , C# ÖRNEKLERİ
BTT Sınavları

C# Uygulamaları

Müdür Yardımcılığı Sınavına Hazırlık Sayfası

Müdür Yardımcılığı Çalışma Notları

C# Uygulamaları

Yazılı Soruları Php Dersleri Bilişim Teknolojileri Alanı Yazılı Soruları C# Dersleri C# Örnekleri