PROGRAMLAMANIN TEMELLERİ DERSİ 2.DÖNEM 3.YAZILI

1) Bir sınavdan alınabilecek (0 ile 100 arasındaki) puanları tutmak için kullanılacak en uygun veri türü aşağıdakilerden hangisidir?(5p)

A) String                B) Char                 C) Byte                 D) Integer

2) Aşağıdakilerden hangisi bir kurumdaki personel sayısını tutmak için kullanılabilecek uygun veri türlerinden biri değildir?(5p)

A) Single               B) Integer             C) String                D) Byte 

3) Double veri tipi hafızada ne kadar yer kaplar?(5p)

A) 1 Bayt              B) 2 Bayt              C) 4 Bayt              D) 8 bayt 

4) Aşağıdakilerden hangisi bir değişken yaşam döngüsü içinde bulunmaz?(5p)

A) Değişken atanır             B) Değişken Gönderilir

C) Değişken Çağırılır         D) Değişkene değer verilir

5) Aşağıdakilerden hangisi doğru bir değişken ismidir?(5p)

A) 1.ad B) ogrenci ismi     C) UrunFiyat        D) 5_bolum

6) string [9] eleman; şeklinde tanımlanan diziyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?(5p)

A) Dizi 9 elemandan oluşmaktadır.

B) Dizinin ilk elemanı gezegen(0)’dır.

C) Dizinin son elemanı gezegen(9)’dur.

D) Dizinin tüm elemanları “string” tipindedir. 

7) İşlem önceliği kavramına göre aşağıdaki işlemlerden hangisi doğrudur?(5p)

A) 7 + 14 / 7 = 3                  B) 2 + 7 * 3 = 27                

C) 12 + 3 / 3 = 13                D) 15 – 5 / 1 = 11

8) Tarih, saat gibi verileri tutmak için kullanılan veri tipi nedir?(5p)

A) Double             B) Boolean           C) String                D) Date

9) Aşağıdakilerden hangisi bir kurumdaki personel sayısını tutmak için kullanılabilecek uygun veri türlerinden biri değildir?(5p)

A) Single               B) Integer             C) Short                D) Byte

10) Aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?(5p)

A) Her veri türünün bir değer aralığı vardır.

B) 2670 sayısı byte veri türünde tanımlanmış bir değişkende tutulabilir.

C) 5.23 sayısı integer veri türüyle tutulabilecek bir değerdir.

D) String, tam sayıları tutmak amacıyla kullanılan bir veri türüdür.

11) Aşağıdaki komutlar çalışınca “Çumra” kelimesi kaç defa ekranda görüntülenir?(5p)

For(int i=2; i<=5;i++)

{

MessageBox.Show(“Çumra” & “<br>”);

}

A) 3                        B) 4                        C) 5                        D) 6

12) Eğer string tipindeki “ad” değişkeninin içeriği “Ali” ise “Merhaba” mesajını görüntüleyen komut satırı aşağıdakilerden hangisidir?

A) If( ad == “Ali”) { Merhaba;}                                    

B) If (ad ==”Ali”){ MessageBox.Show(“Merhaba”); }

C) If (ad =”Ali”){ MessageBox.Show(“Merhaba”); }              

D) If (ad ==”Ali”){ Message.Show(“Merhaba”); } 

13) Aşağıdakilerden hangisi koşu operatörlerinden değildir?(5p)

A) AndElse           B) OrElse              C) And                  D) Not

14) Aşağıdakilerden hangisi kontrol deyimi değildir?(5p)

A) If                                      B) Else If

C) While                               D) Switch Case

15) Aşağıdakilerden hangisi döngü deyimlerinden biridir?(5p)

A) If                                      B) Else If             

C) Switch Case                    D) For

16) Girilen sınav puanının hangi nota karşılık geldiğini bulan program kodunu yazınız.(25p)

(0-24:0 , 25-44:1 , 45-54:2 , 55-69:3 , 70-84:4 , 85-100:5) (Bu soruyu sayfanın arka yüzüne cevaplayınız.)

Programlamanın Temelleri Dersi 2.Dönem 3.Yazılı Test Soruları Cevap Anahtarı
Programlama Temelleri 2.Dönem 3.Sınavı Cevap Anahtari/

3.016 defa okundu.

7 Responses to PROGRAMLAMANIN TEMELLERİ DERSİ 2.DÖNEM 3.YAZILI

  1. GÜNAY dedi ki:

    cevap anahtarını nerde bulabılır acaba

  2. admin dedi ki:

    1. C
    2. C
    3. D
    4. B
    5. C
    6. C
    7. C
    8. D
    9. A
    10. C
    11. B
    12. B
    13. B
    14. C
    15. D

  3. bocek26 dedi ki:

    keşke hocada bize böle sorsa hep uygulama soruyor

  4. derya dedi ki:

    bencede ama inş. sorumluluk sınavlarında böyle sorular çıkar.

  5. derya dedi ki:

    bencede ama inş. sorumluluk sınavlarında böyle sorular çıkar. bu sorular çok kolay çünkü..

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Powered by WordPress | Designed by: credit repair | Thanks to st louis web design, essay writing and fire glass
c# örnekleri , csharp örnekleri , c# örnek , C# Örnekleri , örnekleri c# , C# ÖRNEKLERİ
BTT Sınavları

C# Uygulamaları

Müdür Yardımcılığı Sınavına Hazırlık Sayfası

Müdür Yardımcılığı Çalışma Notları

C# Uygulamaları

Yazılı Soruları Php Dersleri Bilişim Teknolojileri Alanı Yazılı Soruları C# Dersleri C# Örnekleri